Verhuizing isolatiewerkplaats van Klazienaveen naar Hoogeveen

Verhuizing isolatiewerkplaats van Klazienaveen naar Hoogeveen


Als onderdeel van de integratie van Venko in de Brand organisatie is nu ook de regionale isolatiewerkplaats verhuisd van Klazienaveen naar Hoogeveen. Van hieruit worden de werkzaamheden op het gebied van Access, Isolatie en Coatings voor Noord Nederland gecoördineerd.

Begin 2019 is gestart met de inrichting van de nieuwe isolatiewerkplaats aan de Marconistraat 1a in Hoogeveen. Eerder zijn de kantoormedewerkers van de vestiging van Brand Energy Services in  Klazienaveen al verhuisd naar deze locatie.

De hal is volledig gemoderniseerd met onder meer nieuw gecoate vloeren, luchtcompressoren en de aanleg van krachtstroom. De werkplaats is uitgerust met de modernste machines waaronder een plasmasnijder, een gecomputeriseerde kantbank en een kokerbaan. 

Eind maart werd de verhuizing afgerond met het overplaatsen van alle werkbanken, gereedschappen, voorraadartikelen, stellingen, plaatmateriaal en het volledige machinepark voor een volwaardige werkplaats. De nieuwe isolatiewerkplaats in Hoogeveen is inmiddels volledig operationeel.  

Moderne apparatuur
De plasmasnijder in de nieuwe werkplaats wordt onder andere gebruikt voor het snijden en snel verwerken van allerlei willekeurige vormen en materialen voor bescherming en afwerking van de industriële isolatie en voor het maken van uitsparingen in  akoestische omkastingen.  

De kantbank wordt toegepast om serie-zetwerk nauwkeurig en snel te verwerken en wordt tevens ingezet voor het maken van panelen voor geluidsomkastingen. De kokerbaan wordt ingezet voor het snel verwerken van de passtukken en voor ‘volle meters’ in ieder gewenste omvang. Tevens wordt de kokerbaan gebruikt voor vlakke plaatlengtes die afwijken van standaard maten.

Venko, A BrandSafway Company
In januari 2018 is Venko Groep BV overgenomen door Brand Industrial Services Inc., bekend onder de naam BrandSafway. Het bedrijf opereert sindsdien als Venko, A BrandSafway Company en maakt deel uit van de Brand Energy & Infrastructure Services organisatie in Europa.

 Naar overzicht