Venko gecertificeerd voor NEN Veiligheidsladder

Venko gecertificeerd voor NEN Veiligheidsladder


Met trots kunnen wij mededelen dat Venko, A BrandSafway Company, geslaagd is voor trede 3 van de NEN Veiligheidsladder. Op verschillende bedrijfsaspecten wordt zelfs boven de norm gepresteerd.

Op 18 december 2018 zijn de afdelingen Infra en Energy van Venko Schilderwerken b.v  gecertificeerd voor trede 3 "Berekenend" van de NEN Veiligheidsladder. Uit het certificeringstraject door SGS is gebleken dat veiligheid goed ingebed is binnen de organisatie en dat er een duidelijk beeld en visie is op veiligheidsgedrag. Verder kwam duidelijk naar voren dat de medewerkers van Venko zeer betrokken zijn bij hun werkzaamheden met de daarin naar voren komende SHEQ aspecten.

Binnenkort wordt het Veilig Bewust Certificaat officieel in ontvangst genomen.

Veiligheidsbewustzijn staat centraal
De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in organisaties te meten en continu te verbeteren. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. Met de certificatie wordt aantoonbaar hoe bewust een organisatie omgaat met veiligheid.

De Veiligheidsladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en veiligheidsgedrag over 5 laddertreden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid hoe hoger de score. De score wordt bepaald op basis van verschillende bedrijfskarakteristieken die dienen als beoordelingscriteria.

Het doel van de veiligheidsladder is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. Het hanteren van de Veiligheidsladder heeft een brede functie. Het biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in de diverse branches werkzaam zijn. Daarbij wordt geen onderscheidt gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.Naar overzicht