Golden Best Practice Award: 2e plaats Venko voor nieuwe straaloverall

Golden Best Practice Award: 2e plaats Venko voor nieuwe straaloverall


Dit jaar kende de Golden Best Practice Contest (NAM) een totaal van tien inzendingen vanuit negen bedrijven. Deze jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door CASOS, heeft als doel om het delen van veiligheidsoplossingen bij contractors te stimuleren. De nieuwe straaloverall van Venko viel met een tweede plaats in de prijzen!

De uitreiking van de awards vond plaats tijdens het Leadership Dinner op woensdag 23 januari in de Havixhorst in Schiphorst. De tweede plaats werd toegekend aan Venko, met het idee van de effectievere straaloverall. Het is een vervanging van het zware lerenschort zoals traditioneel gebruikt wordt bij straalwerkzaamheden. De nieuwe straaloverall is proactief vanaf de werkvloer ontwikkeld waarna een samenwerking met een leverancier van beschermingsmiddelen is gezocht en wat daarmee ook specifiek op het werk is afgestemd. De jury concludeerde dat zij inderdaad in het veld heeft gezien dat de traditionele overalls vooral in de zomer ontzettend zwaar en warm zijn en ook meer kans hebben om te scheuren. De nieuwe straaloveral van Venko is dan ook een duidelijke verbetering. Klik hier voor meer info over de straaloverall.

CASOS
CASOS, (Contractor alliance for safety on Shell operations) opgericht in 2011, is een gezamenlijk initiatief van NAM en contractors werkzaam op NAM sites met als doel de veiligheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op NAM locaties te verbeteren. Meer info: www.casos.nlNaar overzicht